dissabte, 5 de juny del 2010

A qui puc votar...

....si crec que les persones que ens governin han d'estimar aquesta terra i la seva cultura, i respectar la gent que la coneix i l'estima. Si pens que han de treballar per al poble i posar l'interès de la majoria per davant de l'interès del seu partit, dels seus amics i familiars o del seu interès personal. Si estic convinçut de que governar es buscar solucions als problemes, fent una oposició constructiva, i no dedicar-se fonamentalment a trobar defectes al contrari. La feina de governar s'ha de veure més com un sacrifici i una oportunitat de millorar el nostre entorn que com un medi de promoció personal pel qual barallar-se.

A qui puc votar si estic convinçut que els partits majoritaris, instal·lats en la desqualificació dels adversaris i l'autocomplaixença, i acostumats a costoses campanyes publicitàries finançades interessadament, no saben o no volen escoltar la gent, si estic convinçut que les majories absolutes són nefastes per als interessos de la gent normal com ja hem patit i seguim patint, que les eleccions no han de ser el resultat d'una competició entre partits polítics que dóna carta blanca a qui treu més vots sinó l'expressió de la confiança de cada persona en els diferents candidats, on sigui més important fer sentir la teva veu que voler votar al que pugui guanyar, digui el que digui o faci el que faci. S'ha de votar a qui representi millor els teus principis i interessos i no els fonyi a canvi de la possibilitat de guanyar.

A qui puc votar si crec que hem d'escollir a persones honrades, treballadores i amb opinió i conciència pròpia, i no a partits polítics dirigits per "cacics o barons" més preocupats en augmentar i perpetuar el seu poder que en millorar les condicions de vida de la gent, partits on la disciplina de vot aixafa la integritat i l'honradesa dels membres que la tenen, que hem d'elegir a persones compromeses amb la seva funció pública, que cobrin únicament per aquesta feina i no per la seva participació en altres negocis, que cobrin un sou digne, per fer una feina digna. Persones normals, amb vides normals, més centrades en la feina de cada dia que en la foto de precampanya inaugurant les obres que tots hem pagat o fent promeses que no compliran. Persones sense fórmules màgiques, que ofereixen la seva feina i la seva honestatat al servei dels altres, que no defensin postures radicals que provoquen radicalisme, que sàpiguen demanar disculpes si s'equivoquen i que puguin perdonar si hi ha sinceritat, i assumir les responsabilitats de les seves errades sense estar hipotecats per col·laboradors corruptes que sepultin la seva credibilitat. Gent més leial amb el poble que amb els padrins dels seu partit.

A qui puc votar si pens que s'ha d'escoltar la gent quan es manifesta, sense dir mentides ni capgirar les seves paraules segons convengui, , si s'ha d'escoltar els especialistes, tècnics i professionals sobre els temes que els afecten i que coneixen, si no s'ha de manipular la bona fe i la ingenuitat de les persones amb la complicitat de mitjans de comunicació controlats, per treure'n profit personal, i no s'ha de parlar en nom del poble quan no se li ha demanat opinió ni s'escolta la seva veu, que s'han de recollir i respectar les diferents sensibilitats i matissos de la nostra societat. Que no s'ha de criticar en els altres els defectes que cadascú té encara més exagerat.


A qui puc votar si crec que les normes i lleis estan fetes per complir-les i fer-les complir, i que s'ha de castigar els que les infringeixen en lloc d'arrassar les il·lusions de la bona gent que sempre les ha respectat, que s'han de denunciar davant la justícia les il·legalitats que es coneixen i no només amenaçar ni aprofitar l'escàndol quan els fiscals ja han actuat pel seu compte, normalment ja massa tard.

A qui puc votar si consider que no és necessari que Eivissa creixi més per viure millor, que no qualsevol turisme és beneficiós, que els recursos s'han d'aprofitar i gestionar adequament, programant millor les obres públiques i no desfent i refent les obres recent fetes, i no donar xecs en blanc ni als governants per arruinar el futur de tots amb l'excusa de que una part no majoritària de la societat els ha votat ni a empresaris sense escrúpols que només volen exprèmer tot el que puguin aquesta terra i després desaparèixer amb les butxaques plenes. Si pens que s'ha de governar pensant més en els nostres fills que en els nostres vicis.

A qui puc votar si sé que el càstig dels que no s'interessen per la política és que els governaran els que sí s'hi interessen, que moltes voltes no és millor el dolent conegut, que un període electoral només dura 4 anys i que si no es donen oportunitats no es poden descobrir possibilitats. Si pens que és fonamental superar la caducada separació entre dretes i esquerres, canviar el panorama actual pel de la transparència, la integritat, la moderació i la tolerància i que, encara i més que mai, Eivissa necessita més opcions.

Enviat el 4 de març de 2007 19:57
a: Diario de Ibiza
a: ibiza@ultimahora.es
Publicat a Diario de Ibiza i a Última Hora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada