dimarts, 29 de juny del 2010

Instància sobre classificació de lectures per edats

En Josep Francesc Huguet Gayà, amb DNI ...

EXPOSA

Que és professor de l'Institut d'Ensenyament Secundari Algarb, de Sant Jordi i pare d'un alumne de 13 anys.

Que té constància que en alguns Instituts de l'illa es recomana la lectura del llibre "l'Església del Mar" (La catedral del Mar) d'Ildefonso Falcones als alumnes de 2n d'ESO

Que alguns companys de feina consideren que aquest llibre és inadequat per a l'edat d'aquestos alumnes, ja que descriu episodis de caràcter sexual de l'època en que està ambientat, d'una manera massa "brutal" pel nivell de maduresa dels alumnes d'aquesta edat.

Que els Instituts no disposen de personal qualificat professionalment per avaluar si aquest tipus de lectures poden afectar negativament en el desenvolupament dels infants.

SOL·LICITA

Que la Conselleria d'Educació consulti amb professionals qualificats sobre la conveniència o no d'aquesta lectura en alumnes de les edats corresponents i n'informi els responsables dels instituts.

A Eivissa, 10 de març de 2009
Presentat a la Conselleria d'Educació l'11 de Març de 2009

3 comentaris:

  1. CORREU ENVIAT PER JO A L'OFICINA DE DEFENSA DE DRETS DELS MENORS

    Bon dia:

    Som en Josep Francesc Huguet, i faig de professor a un Institut d'Eivissa. La consulta que volia plantejar-lis no crec que sigui d'un tema molt greu, sobre tot en comparació amb els temes que probablement vostés han d'atendre, però com afecten a grups d'alumnes dels primers cursos d'ESO (de 12 a 14 anys) fa temps que cerc una resposta d'algú especialitzat en psicologia d'aquestes edats. El tema és saber si la lectura de llibres com L'ESGLESIA DEL MAR, d'ILDEFONSO FALCONES, pot afectar negativament en el desenvolupament psicològic dels alumnes per les referències violentes i sexuals que inclou. El problema és que no hi ha una classificació per edats dels llibres, com succeeix amb les Pel·licules o el videojocs i va haver un debat en la Comissió de coordinació pedagògica de l'Institut que, des del meu punt de vista, no va quedar ben resolt.

    Moltes gràcies per la seva atenció

    ResponElimina
  2. Resposta de la Oficina de defensa de drets dels menors, rebuda dia 3 de Maig de 2011:

    Senyor,

    Atès el contingut de l’escrit que heu enviat i una vegada analitzat, s’ha tramès ofici a la Conselleria d’Educació i Cultura per a la seva consideració.

    ResponElimina