dimarts, 27 de juliol del 2010

Proposta de curs introductori per a carreres cientifico-tècniques. (Quadrimestre Zero)

(Enviada a UIB en Setembre de 2008)

Benvolguts Srs.

Amb aquest correu voldria proposar-los l'organització per part de la UIB (dins de l'estructura de campus extens, si fos possible) d'un curs introductori per a alumnes de carreres científico-tècniques que pogués convalidar-se amb el "Quadrimestre Zero", que algunes Facultats i Escoles tècniques s'han vist forçades a plantejar, donat el baix nivell amb el que arriba l'alumnat des del Batxillerat, en assignatures bàsiques com les matemàtiques (Algebra i Càlcul), Física o Química .

Encara que pens que el més correcte seria que els Instituts assumissin aquest problema i plantejassin la solució, també som conscient que això és molt improbable (de fet passa en altres comunitats autònomes, no només en la nostra), ja que conec bé el sistema educatiu perque fa més 14 anys que som professor de Tecnologia de l'Institut ALGARB, d'Eivissa.

L'opció que els propòs és semblant a la que fa vint anys tenien organitzada a la UIB i em va permetre a Jo realitzar el primer curs d'Enginyeria Industrial a Palma, per un conveni amb l'Universitat Politècnica de Catalunya, i després seguir estudiant a Barcelona.

Avui dia, malgrat la dispersió dels plans d'estudi produïda els darrers anys, es produeix una situació semblant deguda a aquesta falta de preparació amb la que arriben els alumnes i que provoca un elevat percentatge d'abandonaments en els primers cursos i una important frustació en els alumnes i despesa econòmica per a les seves families.

Una possibilitat més propera, tant a nivell geogràfic com a nivell acadèmic, que després es pogués aprofitar en forma de crèdits de lliure configuració, com ho fan l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials a Barcelona (entre d'altres) permetria a una part dels futurs enginyers i científics de Mallorca, i Menorca i Eivissa si es fes amb el Campus Extens, tenir un primer contacte amb l'entorn Universitari d'una manera menys traumàtica.

Els agrairia que m'informin de que han rebut aquest missatge. També m'interessaria coneixer la seva opinió sobre aquest tema.

Josep F. Huguet.
Professor de Tecnologia.
Enginyer Industrial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada