dilluns, 25 de juliol del 2011

Preguntes?

  1. Es cert que l'actual crisi va començar com una crisi financera a EEUU?
  2. És veritat que la crisi financera d'EEUU la varen provocar fonamentalment empreses que invertien en "negocis" d'alt risc?
  3. És cert que el govern d'EEUU va cedir sous públics per evitar la fallida d'algunes d'aquestes empreses?
  4. És possible que algunes d'aquestes empreses dedicassin part d'aquestos sous públics a pagar primes altíssimes als seus directius?
  5. És possible que si en lloc de "cedir" els sous públics a empreses dirigides per persones que havien demostrat la seva incompetència conduint l'empresa a la fallida a canvi de cobrar pagues i primes altíssimes, s'havessin intervingut, repartit els actius que quedassin entre els petits clients i creditors, i obligat als directius a tornar els sous cobrats fraudulentament durant anys per una feina quan menys ineficient, seria més just?
  6. És veritat que aquesta crisi es va extendre per Europa ja que els bancs i inversors europeus havien invertit en entitats americanes afectades per la crísi americana?
  7. És cert que els governs europeus varen decidir cedir SOUS PÚBLICS als bancs per evitar la sensació de pànic i de falta de crèdit i així incentivar l'economia?
  8. És possible que els bancs tot i haver rebut diners públics, hagin restringit igualment els crèdits i en conseqüencia s'han vist afectades moltes petites i mitjanes empreses?
  9. És possible que si en lloc de "cedir" els sous públics a bancs que no han fet bé la seva feina i han invertit o donat crèdits de manera irresponsables i que s'han dedicat a bloquejar-los per assegurar els seus beneficis s'hagués habilitat algún sistema d'incentius o descomptes fiscals per a empreses productives que ho necessitassin i s'havessin intervingut els bancs que entrassin en fallida, repertit els actius que quedassin i el fons de compensació entre els petits clients i creditors (no necessàriament en metàl·lic, seria més just?
  10. És veritat que si algun estat (Grecia, Portugal, Irlanda, Espanya, Italia, ...) no pot pagar el seu deute públic quedaran afectats els inversors i especuladors financers de tot el món?
  11. És veritat que els governs dels països més "estables" (Alemanya, França, etc) estan "avalant" els països més "inestables" amb millions d'euros de SOU PÚBLIC dels seus ciutadans per evitar que els països inestables deixin de pagar el deute?
  12. És possible que a canvi d'aquest "avalament" els governs dels països estables exigeixin retalls en les condicions laborals, (augment d'edat de jubilació, facilitar l'acomiadament, etc) sanitaris, etc, dels treballadors?
  13. És cert que els bancs i empreses financeres segueixen obtenint beneficis i repartint sous "altíssims" entre els seus directius?
  14. És veritat que durant anys alguns dels empressaris més ben valorats han sigut els que es dedicaven al sector financer i no al sector productiu?
  15. És possible que algunes empreses d'èxit es dedicassin a comprar industries rendibles, repartir-se sous altíssims a costa d'endeutar la industria, i després vendre-la a empreses financeres de risc, algunes de les quals són les que varen començar la crísi financera d'EEUU?
  16. És cert que tot això s'està fent amb els consentiment o la incapacitat dels polítics del govern?
  17. És veritat que els partits més grossos tenen facilitats per llei per esser encara més grossos?
  18. És possible que els membres de governs municipals, autonòmics i central a Espanya puguin decidir quan cobraran els seus membres sense cap tipus de límit?
  19. És cert que els membres de governs a Espanya poden decidir que amb pocs anys d'estar en alguns càrrecs tenguin dret a pagues vitalicies, pensions i altres avantatges pagats amb SOUS PÚBLICS, que normalment no són incompatibles amb altres sous públics o privats?
  20. És veritat que mentre els governants baixen el sou dels funcionaris (que cobren de l'Estat) i la quantitat de funcionaris (retalls de plantilles, especialment d'interins) la majoria s'apugen els seus propis sous?
  21. És possible que si una persona no pot pagar al banc la hipoteca que el banc li va concedir per la seva casa, el banc li prengui la casa, i mantengui encara un deute amb el banc?
  22. És cert que algunes empreses i financers d'èxit guanyen els sous comprant aliments que no necessiten (blat, dacsa (maiz), etc), i el guardin per aconseguir que pugi el preu degut a la falta de producte (encara que hi hagi gent que es pugui morir de fam) per guanyar més sous?
  23. És veritat que algunes empreses i financers d'èxit estan aprofitant, per enriquir-se, la crisí i la incertesa econòmica que ells mateixos han provocat?
  24. Es cert que les companyies petrolieres espanyoles pugen el preu dels combustibles de seguida que puja el preu del petroli, però tarden en baixar-lo quan baixa aquell preu, amb el consetiment del govern?
  25. És cert que alguns "governants" d'Africa central impideixen el repartiment d'ajuda humanitària mentre els seus "subdits" es moren de fam?
  26. És cert que EEUU i alguns països europeus estan d'acord en intervenir militarment en alguns països on els "governants" actuen contra la vida dels seus "subdits"?
  27. És veritat que a Somalia hi ha una situació crítica de fam sense que cap "país desenvolupat" intenti "posar ordre" en canvi a Libia estan intervenint des de fa mesos?
  28. És cert que sembla que la transformació de caixes d'estalvi en bancs persegueix afavorir interessos individuals (beneficis dels accionistes) en front dels interessos col·lectius (obra social)?
  29. És veritat que la majoria de transaccions monetàries no usen cap moneda material i són intercanvis de xifres entre entidats suposadament solvents dirigides per persones suposadament honestes?
  30. És possible que hi hagi lleis contra el monopoli dels sistemes productius  però hi hagi poc control sobre l'especulació financera?
  31. És cert que als "empressaris" que s'enriqueixen amb l'especulació se'ls tracta com a símbols socials en lloc de tractar-los com a saquejadors sense escrúpols?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada