dimarts, 3 de maig del 2011

Suggeriments a IB3

Bon dia i salut:

  El meu nom és Josep F. Huguet, som mallorquí i fa quasi 20 anys que visc a Eivissa, ja que sa meva dona és d'allà. Noltros miram sovint IB3, però sabem que a Eivissa som minoria. Hem vist l'interés que els responsables de la cadena està mostrant per fer-se més popular a la illa, però crec que el sistema que s'està utilitzant és poc eficient.

  El problema fonamental és la "mania" que molts d'eivissencs tenen cap a Mallorca, per motius de centralisme i competència entre pobles (com passa entre molts mallorquins cap a Catalunya o fins i tot entre pobles veinats). Basta pegar una mirada al grup de facebook: "Mallorca terra porca ..." per comprovar el que estic dient (molt més arrelat entre la gent major, que ni tan sols sap usar l'ordinador).

 Si es vol introduir més IB3 a Eivissa (cosa que per principi és molt difícil i necessitarà una inversió forta o molta paciència) jo suggereix fer programes dedicats exclusivament a Eivissa i que mostrin a gent "normal" d'Eivissa: programes sobre esports d'infants a Eivissa, sobre la gent gran d'Eivissa, o fer alguna sèrie per capítols ambientada a Eivissa i amb actors exclusivament d'Eivissa. I col·locar aquestos programes, abans o després d'altres més generals que puguin ser "comercials" (pel·lícules, partits de futbol, ...). També seria bo donar a conéixer els costums d'Eivissa a les altres illes, sobre tot a Mallorca, fins i tot fer un programa per mostrar les diferències com per exemple: Els eivissencs NO diuen "ervissa" i de fet els hi molesta molt, ni tassó, ni moix, ni mem, ....

  En qualsevol cas crec que és un esforç estèril, i fins i tot contraproduent, fer anuncis on un mallorquí comenta la idea d'un eivissenc i una formenterera per unir les dues illes, encara que sigui per fer gràcia. Tampoc és molt aconsellable dedicar una part dels diferents programes a "citar" a Eivissa, com en el programa de "La increible història de les Illes Balears" o tertúlies de distinta casta. L'argument de la proporció entre habitants a Mallorca i a Eivissa no serveix a la gent d'aquí (Eivissa). La sensació és que a Mallorca les prenen el que és seu, es queden tot el millor, "sa nostra", caixa de balears, és "sa seua" i IB3 és sa televisió dels mallorquins. I actituds com les que es publiquen sobre que alguns juristes de Mallorca volien eliminar algunes peculiaritats del funcionament legal eivissenc només fan que empitjorar aquesta situació.

Els agrairia que me facin saber que han rebut aquest missatge. Moltes gràcies
 
Enviat el 21/4/2011 a ERTIB mitjançant el web de ib3tv.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada