divendres, 6 de maig del 2011

CANVI IMPORTANT: Votau, si podeu, SEMPRE que NO sigui en blanc.

HE REBUT UNA INFORMACIÓ, QUE SEMBLA CERTA ENCARA QUE INCREIBLE, QUE AMB LA LLEI ELECTORAL ESPANYOLA, VOTAR EN BLANC AFAVOREIX ALS PARTITS MAJORITARIS JA QUE AUGMENTA EL NOMBRE DE VOTS NECESSARIS PER TENIR REPRESENTACIÓ (i després repartir-se els escons que han "sobrat" entre els majoritaris). Per tant, ara pens que SI NO SABEU A QUI VOTAR, NO VOTEU. Al video enllaçat s'explica el tema.
Els que teniu algun partit, nou o vell, que cobreixi totes les vostres expectatives, ja ho teniu clar. Els que, encara que no sigui així, sou incondicionals o preferiu votar    un dels partits majoritaris per evitar que guanyin els altres, també teniu un bon motiu. I els que votareu a un partit perquè creieu que guanyarà, encara que no estigueu d'acord amb el que han fet o dit en moltes ocasions, ja ho teniu decidit. Però supòs que no som l'únic descontent amb el treball dels que ens governen des de fa molts anys. I també deu haver bastanta gent indecisa.

 Fa anys jo pensava que no tenia sentit votar sense conèixer i estar totalment convinçut de les propostes d'un partit. Era una bona excusa per no dedicar-hi ni un minut a una tasca que em semblava estèril. Ara crec que és l'única manera de fer arribar la meva opinió als que tenen el futur d'aquesta terra (de qualsevol terra) i els nostres sous en les seves mans. I no m'agrada que això tan important depengui d'una sola persona (o partit, tant se val).

 Enguany hi ha molt més partits. Potser alguns tenen bones intencions. Potser alguns no depenen de dirigents de Madrid o de Palma. Potser alguns treguin prou vots perquè el seu representant rompi el monopoli dels partits de sempre, que només volen guanyar per manar, i representarà millor la gent que no se sent representada per les majories. Si no ho fan bé, no faran molt de mal amb el pes que puguin tenir i d'aquí 4 anys s'ha acabat. I si no treuen cap representant, almenys s'ha intentat.

  Per això, encara que no estigui totalment convinçut de cap partit o que ni tan sols conegui totes les seves propostes, aniré a votar. No sembla una postura molt assenyada, però si no ho faig cada vot dels que sí ho fan decidiran per jo. I no tots els que voten ho fan amb seny, com està clar des de fa anys.

Si podeu, votau. I si no voleu donar una opció a cap partit perquè passau dels polítics que hi ha avui en dia, votau en blanc. Almenys haureu fet sentir el que pensau.

Enviat a Diario de Ibiza i a Ultima Hora-Ibiza dia 6/05/2011
Tant de bo que no ho varen publicar.

2 comentaris:

  1. Resposta rebuda del Diario de Ibiza als pocs minuts

    Hola, Josep
    Ja en campanya, no publicarem aquests tipus de cartes de contingut electoral, encara que puguin semblar neutres com en el seu cas.

    Cordialment
    DIARIO DE IBIZA

    ResponElimina