dijous, 26 de maig del 2011

Victòria no tan espectacular

    Després de mirar amb un poc més de temps els resultats de les eleccions del diumenge 22 de maig he pogut calcular que el PP no ha tengut un augment de vots tan espectacular com semblava i com alguns mitjans d'informació s'encaparroten  en destacar. Així doncs, en el municipi de Vila ha augmentat en 383 vots (un 6% d'augment)  encara que ha aconseguit un 22% més de regidors. Per al Consell,  ha guanyat 1940 vots, el que suposa una pujada només d'un 10% aproximadament, però ha aconseguit 2 consellers més (un 25% d'augment). Per al Parlament, a Eivissa han aconseguit 1049 vots més (pujant un 5,3 %) el que els ha suposat 2 diputats més (25% d'augment). A nivell de Balears només han guanyat poc més de l'1%, però amb aquest augment tenen 7 diputats més, un 25% més.

    Són unes regles de joc ben curioses. Aprofitant les semblances amb el futbol, seria com si els gols dels equips que més guanyen a la lliga, Barça i Reial Madrid, valguessin més que els de la resta d'equips. Com si no fos prou amb tenir molts més recursos, que els permeten captar més socis i espectadors interessats en veure'ls guanyar. Recursos obtinguts en part gràcies a haver guanyat lligues anteriors.

   Però en aquesta temporada un dels dos no n'ha marcat gaire de gols i, per tant, l'altre ha "arrasat". Desig ara que l'equip guanyador no caigui en la sobèrbia que tenien en temporades anteriors (i que ara critiquen dels rivals). També desig que el canvi de fitxatges que ha fet es tradueixi també en un joc més net. I esper de cara a les properes temporades que l'estratègia de l'equip vençut sigui entrenar-se millor per poder fer més gols, especialment al rival més important, i no intentar convèncer als equips "petits" de que es passin a la seva banqueta o que es deixin guanyar.

    No estaria de més que canviassin les regles de joc per fer-les més equitatives, perquè amb aquestes normes seria com tenir una lliga de només dos equips: un poc curta i avorrida. I de passada farien cas a una part de les grades que darrerament està un poc indignada.

Enviat a Diario de Ibiza el dia 26 de Maig de 2011
Publicat el dia 4 de Juny de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada