dijous, 21 d’abril del 2011

Carta a Institut enviada dia 14/4/2011

Bon dia:

  Som en Josep Francesc Huguet, pare de Josep Huguet de 4t A. En relació a l'elecció d'optatives i itineraris per al curs que ve, ens hem fixat que la informació que es va repartir als alumnes fa uns mesos no coincideix amb la que es va donar a la reunió per a pares de dimecres, 13 d'Abril. Concretament, en el full repartit als alumnes abans d'anar-se'n de viatge d'estudis, en l'itinerari de Ciències Socials, i havia la possibilitat d'escollir el llatí com a optativa, opció que vaig recomanar al meu fill, ja que crec que és una opció més flexible i versàtil que encaixonar-se de bon començament en humanitats pures. Però a la reunió es va informar que les optatives de modalitat d'un itinerari no estan presents en l'itinerari complementari. M'agradaria aclarir aquest tema, i, en el cas de que no es pugui cursar a la vegada llatí i ciències socials (o al menys matemàtiques), es replantegin la seva proposta, ja que en el grau d'Historia de la UB (http://www.ub.edu/web/ub/ca/estudis/oferta_formativa/graus/fitxa/H/G1016/index.html), que és el que voldria fer el meu fill, recomanen un perfil de "ciències humanes i socials", i "Familiaritat amb una llengua antiga, habitualment el llatí, sobretot si es té interès en el món antic o medieval". 

Moltes gràcies
Josep F. Huguet

2 comentaris:

  1. Resposta rebuda dia 20/4/2011

    Hola, certament, la documentació que es va donar als alumnes tenia una errada. Per tant l'assignatura de Llatí no es pot fer amb la modalitat de Cičncies Socials. Ens sap greu la molčstia que pugui suposar aquest fet. Si vol cursar l'assignatura de Llatí hauria de matricular-se a la branca d'Humanitats.
    Salutacions, IES

    ResponElimina
  2. Contestació meva a la resposta de l'IES

    Bones tardes: El problema no és l'errada de la documentació repartida, encara que hagi creat falses expectatives al nostre fill. Una errada la feim tots ja que som humans. El que ens sap més greu és la sensació que tenim del poc interés que Vostès mostren per la situació de que algun dels seus alumnes no pugui plantejar la seva preparació acadèmica de la millor manera possible, per una incorrecta organització de les optatives. Sabem perfectament que no es poden oferir totes les possibles combinacions d'optatives i molt menys responent al caprici d'un o l'altre. I també sabem que el món no s'acabarà perquè el nostre fill, alumne seu, no pugui preparar-se, almenys dins l'institut, les assignatures que li recomanen al web de la Universitat de Barcelona, per al grau en Història. Però el que també sabem ara és que, malgrat vostès hagin aconseguit de la conselleria el certificat de qualitat des de fa uns anys, no sembla que es preocupin massa en que els destinataris de la seva tasca, pares i sobre tot alumnes, percebin aquesta qualitat, més enllà dels diferents impresos que ens fan arribar, que tot i així poden tenir errades, com és normal.

    Gràcies per haver respost una part del meu missatge
    J. Francesc HUGUET

    Per cert, al seu web, entre les optatives de 2n de batxillerat de l'itinerari de ciències socials https://docs.google.com/View?id=dfgxcsxg_38fm34mchf&pli=1 apareix el llatí II com optativa, cosa que suposam que és també una errada, ja que no té molt sentit fer llatí II si no s'ha fet abans llatí I

    ResponElimina