dimarts, 31 de juliol del 2012

Solidaritat

Estam vivint una època "convulsa" on, pel que veig a les xarxes socials, moltes persones s'estan relacionant per promoure un canvi en el model polític i econòmic (i social, en certa manera) actuals. N'estic bastant il·lusionat perque ja fa uns anys que pens que el funcionament del món actual no em sembla correcte, i comprovar que aquest sentiment és compartit per altres persones, reconforta.

Però per altre part, tenc un cert sentiment de decepció perque per aconseguir alguna cosa positiva d'aquestos moviments, és necessita la participació de manera solidària i desinteressada de molta gent. I no estic convinçut que l'essència predominant de l'esser humà sigui la solidaritat. El comportament intransigent a les carreteres de molts conductors, a les platges de molts fumadors que tiren les seves llosques a l'arena o de conciutadans (o coexistents realment) que despilfarren els recursos comuns (aigua, neteja, places d'aparcament) sense cap benefici per a ells mateixos, no em deixen ser molt optimista. De fet, crec que l'evolució humana es fonamenta més en l'agresió de les civilitzacions més fortes sobre les més febles que no en la col·laboració.

Esper estar equivocat i que aquest temps que estam vivint serveixi realment per evolucionar irreversiblement cap a un món més solidari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada