dimarts, 31 de juliol del 2012

I no són funcionaris

Les recents mesures del govern de retallar les prestacions (privilegis segons alguns) dels funcionaris (o empleats públics, com han puntualitzat alguns participants en publicacions de la xarxa que he revisat), ha reactivitat en alguns casos el debat (desagradable en ocasions) entre funcionaris i no funcionaris.

Als funcionaris se'ns recrimina la "seguretat" del nostre lloc de treball (l'he posat entre cometes perque en els darrers temps no sembla tant segura) i els avantatges que tenim, depenent del cos, com les vacances dels professors, per exemple. També es critica la falta de professionalitat d'alguns membres del sector públic.

Entre els arguments usats pels funcionaris per defensar-se, en destaquen dos: la necessitat de superar una oposició que necessita anys de preparació, i un sou "normalet", envejable en èpoques de crisi com l'actual, però no gaire atractiu en èpoques de bonança com les passades. Jo sempre que parl o escrit sobre el tema en destac un tercer: que qualsevol persona pot concorrer a les places públiques sense necessitar de familiars o coneguts que "l'enxufin" (encara que en alguns segments especialment polititzats o càrrecs molt puntuals, segueix existint un "mangoneig" del tot rebutjable).

En qualsevol cas, la falta de professionalitat que se'ns atribueix als funcionaris és compartida en molts sectors (sinó tots) de l'empresa privada. A continuació posaré els exemples que he viscut personalment. (si algú que llegeixi fortuitament aquesta entrada vol afegir els seus com a comentari, perfecte -preferiblement sense usar anònims i pseudònims)

  • Septembre de 2010: Sucursal de la plaça Enric Fajarnes del Banc BBVA. Cola de 7 o 8 persones a la única taula d'atenció al públic mentre a dues taules més els treballadors no semblaven molt "estressats" (encara que no atenien a persones directament, supòs que feien feina)
  • Diumenge d'Abril de 2011: Treballador (amb cert càrrec) d'empresa multinacional molt coneguda rep un petit colp en el cotxe que està conduint. Demana al conductor del vehicle que l'ha colpejat que doni avís al seguro com s'havés  produit el succés en dilluns, ja que el cotxe que ell conduiu és de l'empresa (i els diumenges no treballa)
  • Juliol 2012: Pel·licula Desechos: encara que no és una situació real, l'actitud de la secretària-recepcionista de l'empresa de publicitat (privada) no crec que extranyi a ningú.
  • 25/7/2012, 8:55: Farmacia Ramia tancada. Dues persones esperant. Arriba un dels dependents i quan li demanen si van a obrir diu, amb tò un poc sec, que no obrin fins les 9.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada