dissabte, 23 d’octubre del 2010

Inestabilitat de les places definitives

Fa 15 anys que faig de professor de tecnologia a l'IES Algarb, d'Eivissa.

Sempre he pensat que el principal objectiu de la meva feina és el benefici de l'alumnat. I crec que és important, per aquest benestar, l'estabilitat del professorat del centre.

Però hi ha professors que, malgrat tenir la plaça definitiva, fa anys que no exerceixen en el centre (comissions de serveis, assessors de CEP, etc). Això dificulta l'estabilitat i perjudica als alumnes i a la resta de professorat. I només beneficia al professor/a que "posseix" la plaça.

A tall d'exemple, fa 12 anys que C..G..A.. realitza la funció d'assessor del CEP d'Eivissa, encara que té la plaça al departament de tecnologia del meu Institut. Des d'aleshores hem tengut continus canvis de professor al departament, per la imposibilitat d'ocupar la plaça (i les dificultats de demanar comissions de serveis). A finals d'aquest curs, si no s'arregla aquest tema, tornarà a passar. A l'Institut Isidor Macabich passa una cosa semblant amb la plaça d'Orientador/a, que correspon a L..C.., l'alcaldesa d'Eivissa. Fins ara s'havia tengut una certa estabilitat gràcies a comissions de servei, cosa que enguany, no sé si arbitràriament, no s'ha concedit.

En el cas de professors del CEP, haurien de crear-se les places corresponents que poguessin ocupar (amb condicions especials si es vol garantir la movilitat) i així deixar lliure la plaça on no exerceixen. Per a altres casos, com els de càrrecs polítics, una solució per no perjudicar completament els interessos com a treballador seria mantenir la plaça durant un límit de temps (4 anys, p.ex.). A partir d'aquell moment el professor corresponent hauria de reintegrar-se a la seva plaça o passar a estar en expectativa i la seva plaça quedar alliberada.

enviat a 
Conselleria d'Educació i Cultura
Sindicats: ANPE, STEI, CCOO, UGT, USO, CSI-CSIF

1 comentari:

  1. Resposta de la Conselleria d'Educació i Cultura rebuda ahir, 20/12/2010 (2 mesos després d'enviar la queixa)

    La resposta que hem elaborat per aquest assumpte és:

    RESPOSTA A LA QSSI-20103329


    Benvolgut/da Sr/Sra,


    La regulació d'aquestes situacions com els serveis especials són normativa bàsica i es recullen a l'EBEP (BOE núm. 89, de 13 d'abril de 2007)


    Atentament,


    Agraïm la seva gestió i entenem que la gestió de les iniciatives i queixes rebudes dels ciutadans permet millorar la qualitat de la feina que es realitza a l'administració. Si no queda convençut amb la resposta rebuda no dubti en enregistrar un nou escrit.

    Amb la intenció d’analitzar el grau de satisfacció que generael portal de queixes, suggeriments i sol·licituds d’informació de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, us remetem l’enquesta següent per saber la vostra opinió. Per accedir a l’enquesta, podeu utilitzar l’enllaç següent...

    ResponElimina