dimecres, 14 de març del 2012

La incoherència dels governants

 Entenc que les circumstàncies actuals, després de vàries legislatures de malbaratament i corrupció descontrolats, hagin conduït a una situació on, per equilibrar els comptes públics (equilibri que, per altre part, mai s'hauria d'haver perdut, almenys d'una manera tan salvatge), sigui necessari reduir despeses i augmentar ingressos.  Puc entendre (encara que no em faci gràcia), que una manera de reduir despeses sigui retallant el meu sou de funcionari estipulat "per llei", i que es puguin obtenir més ingressos a partir dels majors impostos que ens estan anunciant i que volen aplicar, entre altres coses, sobre els estalvis que els nostres pares, amb anys de treball i sacrifici han pogut recollir per assegurar-se un futur tranquil i per deixar-nos com a part del seu llegat.

 El que no puc entendre, o millor dit, no em pareix correcte (ni decent) és que la majoria d'ajuntaments governats per aquestos partits que tanta austeritat reclamen pugin el sou dels seus equips de govern per decisió dels propis interessats, amb l'excusa de que són gent molt capacitada i valuosa. Capacitat i vàlua garantida pel partit que els ha vist "créixer", en absència de qualsevol titulació oficial o trajectòria professional que ho certifiqui.

 No em sembla bé tampoc que s'utilitzi l'excusa del programa electoral per desmuntar l'equilibri que ha costat anys d'aconseguir en el tema de la llengua (com a símbol cabdal de la cultura d'aquestes terres en els últims 800 anys) o per desprotegir l'entorn natural que ha costat milers d'anys aconseguir, al mateix temps que anuncien mesures com la pujada d'impostos que no estava al programa electoral i que intenten maquillar per embetumar els que els escolten.

 I tampoc em sembla bé que per justificar qualsevol salvatjada, és recolzin en què els han votat la majoria d'electors perquè això no és cert. Hi ha més gent que no els ha votat (54,4% de les persones amb dret de votar a nivell de Balears) que gent que sí ho ha fet (45,6%). Es poden recolzar en la majoria de diputats (59,3%) aconseguits amb aquestos vots gràcies a unes regles de joc que s'han preparat a la seva mida.

  En resum, no em sembla bé la falsetat i hipocresia del discurs dels dirigents polítics que ens governen, encara que puc entendre que d'aquesta manera aconsegueixen convèncer les persones que només es preocupen per les paraules independentment dels actes i que, al cap i a la fi, són les que decideixen qui ens governarà a tots.

Josep F Huguet
Enviat a Diario de Ibiza dia 14/3/2012
Publicat el 24/3/2012 amb el títol "Polítics i austeritat"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada