diumenge, 12 de maig del 2013

Carta no enviada

Ignorància o indiferència.

  Fa una temporada que estam vivint una sèrie de canvis que, en general, perjudiquen a la majoria de la població, en especial als més desfavorits. A alguns d'aquestos canvis se'ls ha donat bastanta cobertura en els debats polítics i entre els mitjans d'informació, ja que contradiuen el programa electoral de determinats partits. Però altres, aplicats amb traidoria (i quasi nocturnitat) han passat ben desapercebuts, com per exemple les modificacions consecutives de la reforma laboral en pocs mesos de diferència, reduint cada volta els drets dels treballadors-, l'augment exagerat de les bases mínimes de cotització del nou règim de treballadores de la llar una volta enganyats els ciutadans que han volgut regularitzar una situació molt extesa, o l'augment de les taxes dels permisos de residència per als inmigrants en funció d'aquesta mateixa regularització.

  En una línia semblant, des de fa temps que a Balears ens varen reduir els horaris d'alguns serveis públics, en concret l'atenció en els centres de salut, de manera que les persones que han d'anar al metge (i les seves mares o pares que han d'acompanyar-los en el cas d'infants) difícilment poden aprofitar una tarda (impossible si és per fer una revisió) en que hi ha bastants d'adults i molts d'infants que tenen més disponibilitat horària. Una bona manera d'augmentar la productivitat que tant ens fa falta a Espanya i ajudar a les empreses a tirar endavant. Al mateix temps que s'augmenta l'horari laboral de tots els funcionaris (inclosos els dels centres de salut, supòs) amb l'excusa d'augmentar la productivitat (a jo sempre m'ha semblat més un càstig dels funcionaris "privilegiats" per intentar contentar l'opinió pública, ja que no veig cap sector on aquest canvi d'horari millori la riquesa del país).

  L'excusa general a tota aquesta situació és que han de equilibrar els comptes públics que varen trobar en molt mal estat, encara que això suposi incumplir promeses electorals (que per altra lloc usen com a justificació indiscutible d'altres accions impopulars). Novament em sembla una excusa que només pot creure qui no tengui moltes ganes de pensar, ja que una gent amb tanta experiència de govern pot preveure bastant bé com estaran els comptes vegent el que estan fent els que governaven abans (i que ells mateixos criticaven permanentment des de l'oposició). Fins i tot admeten que no podien ni imaginar-se el que s'han trobat, si tenguessin un mínim de dignitat, havessin pogut fer una consulta popular per demanar als votants si, en front a la situació trobada, acceptaven les mesures que necessàriament havien d'aplicar.

 Però ja se sap que no volen votacions més que cada quatre anys, no sigui cosa que no puguin magarrufajar a gust.I mentres tant la oposició enrocada en incompatibilitats farmaceutiques, títols de poca vergonyes que ni hem votat ni se suposa que han de defensar els interessos de la major part de la població, etc. Això sembla com deia l'acudit, ni ho saben ni els importa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada