dijous, 24 de gener del 2013

Propostes d'un ingenu

ESBORRANY:
La manera com crec jo que haurien d'haver enfrontat la crisi els nostres governants, ben lluny del que han fet, i des de la total ingenuitat que me caracteritza en aquestos temes, en els que sempre pens que les lleis persegueixen aconseguir la justicia i la igualtat de totes les persones,

Denunciar i fer jutjar a aquells enriquits  desproporcionadament (cobrar 50.000 euros/any és més que digne). Sol·licitar col·laboració dels ciutadans en la denuncia de situacions punibles (convenientment justificades jurídicament)
Declarar l'estat d'excepció.
Fer una banca estatal des d'on pagar (mitjançant transaccions financeres (no líquid)) als funcionaris i tots els creditors de l'estat. Oferir un interés un poc més alts en aquest banc que en els bancs tradicionals. Mantenir les pagues extres i les pujades anuals en dipòsit a vista de situacions més favorables (reconeixement de deuta)
Col·laborar (totalment auditorats) o nacionalitzar els bancs en situació de risc (perseguint als directius enriquits en el procés). Col·locar a funcionaris eficients dirigint aquestes entitats. Si les entitats no són rendibles, liquidar-les (recordant que els primers beneficiaris (per llei) són els estalviadors)

Prorrogar els pagaments de deute públic a un interés raonable, no en funció del mercat.

Ajornar desnonaments i mesures econòmiques desfavorables.

Jutjar per traició a totes les persones que s'aprofitin de les circumstàncies actuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada