dilluns, 30 de novembre del 2009

Incumpliment de normes i Faltes de respecte

Avui, dia 30 de Novembre de 2009, he tengut un incident amb alguns alumnes de PQPI, del 1r curs. En principi, aquestos alumnes utilitzen la sortida d'emergència per entrar i sortir, incumplint, segons tenc entés, les normes del centre. Avui en lloc d'estar en la part del pati s'han quedat al costat de la porta d'emergència, dins el passadís, amb l'excusa de que feia fred defora. S'han assegut davant la porta d'entrada a l'aula, fent bastanta remor contra la porta, i de manera que no es podia obrir. Per fer-los veure que jo estava dins i que anessin un poc en compte, he sortit i els he dit que no deixassin "merda" per allí, ja que estaven berenant i era previsible que deixarien porqueria, com succeiex en tot l'Institut. Tampoc està permés segons tenc entés, que els alumnes estiguin en els passadissos durant els esplais, però donat que aquesta norma no s'aplica amb gaire rigidesa (depen del professor de guardia que hi hagi) i que estic cansat de ser uns dels "ogros" de l'Institut, els he deixat romandre allí. Uns minuts més tard han vengut uns ex-alumnes meus a veure'm i els hi han demanat si en Xisco estava dins. Han contestat que hi havia un "viejo", en lloc de dir que hi havia un professor, un senyor, una persona, un home, ... Quan els he sortit a corregir per el que jo consider un falta de respecte, ja havia arribat Juan Jose Quecedo, el professor que estava de guardia, i els feia anar-se'n. A l'explicar-los que havien de respectar als professors, han començat a vacilar, posant en dubte el que jo havia sentit, acusar-me d'agradir-los, etc. Els he dit que anessim a parlar amb el director però, encara que han començat a caminar cap allà, no han arribat. He explicat el succés a Jordi de Font, a caporalia d'estudis. Quan he tornat a l'aula he començat a escriure aquest "informe" i mentrestant ells han començat la seva "classe" al magatzem que hi ha al costat, a les 11:33 han cridat VIEJO, en veu alta, vàries vegades. (no estic segur, però crec que també he sentit cabrón (la seva professora ho sabrà). A les 11:39 han tornat a cridar VIEJO vàries vegades més.

De la part succeida durant l'esplai, a part del professor Juanjo Quecedo, els meus alumnes que han estat testimonis eren Yasmin M, Lara G, Marta C, Laura C, de 4t d'ESO, i Claudio F, de 3r d'ESO.

2 comentaris:

  1. Resposta quasi immediat de caps d'estudi:

    Hola Xisco, acabam de tenir una reunió amb part de l'alumnat de PQPI, i en el pati ens reunirem amb la resta. Se'ls ha informat de la gravetat dels fets i de que si torna a succeir seran expulsats. Si torna a ocòrrer ens agradaria que ens ho comuniquessis per a prendre les mesures pertinents.

    Jordi

    ResponElimina
  2. Resposta meva final (2/12/09)

    D'acord. De fet, acaben de venir els que estaven involucrats a demanar disculpes, que he acceptat, evidentment. He aprofitat per recordar-los que no es pot sortir per la porta d'emergencia i que no es pot estar al passadís durant els esplais. M'han dit que no ho sabien (ja que els Instituts d'on venen si es pot fer, segons diuen). Per la meva part ja està tot aclarit. Gràcies.

    Aquesta vegada s'ha actuat ràpid i eficientment. Sempre hauria de ser així si volem mantenir l'ordre i el respecte. Des de fa uns anys aquest aspecte ha millorat bastant

    ResponElimina